Четвъртък, 9 Май 2024

Образувани са още две бързи производства, след като при полицейски проверки на автомобили са установени наркотици

Образувани са още две бързи производства, след като при полицейски проверки на автомобили са установени наркотици
Публикация   08:11     09 Ян, 2024 /     akcent.bg   /     324

В единия случай при извършен полеви наркотест е дал реакция за метамфетамин.

        На 7 януари около 15:05 часа на ул. Петрохан в Русе наряд от Второ РУ е спрял и извършил проверка на лек автомобил "БМВ", при която са установени 21-годишен водач и двама пътници на 21 и 17 г., всички от гр. Мартен. При проведена беседа с тях станало ясно, че 21-годишният пътник има в себе си наркотици - марихуана. Той е предал на служителите на реда саморъчно свита цигара, съдържаща зелена суха тревна маса със специфична миризма, както и още половин саморъчно свита цигара със същото съдържание.

   Случаят е документиран, започнато е бързо производство, с оглед разследване на  престъпление по чл. 354а, ал. 3 от НК.

    Около 16:00 часа вчера при обход в с. Басарбово служители от Първо РУ са спрели за проверка лек автомобил с марка "Ягуар“, движещ се по ул. Св. св. Кирил и Методий в посока скалния манастир. Колата управлявал 35-годишен мъж, а с него пътувал друг мъж на 33 г. В хода на проверката е изяснено, че шофьорът е лишен от право да управлява МПС със заповед за принудителна административна мярка от декември м.г., а освен това има и наркотици - пакетче от станиол с бяло кристалообразно вещество. Извършен полеви наркотест е дал реакция за метамфетамин.

   Случаят е документиран и е започнато бързо производство по описа на Първо РУ, за престъпления по чл. 343в, ал.3, вр. ал. 1 от НК и чл. 354а, ал. 3, пр. 2, т. 1 от НК.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още