Две бързи производства срещу водачи, заловени при полицейски проверки да управляват автомобили в нетрезво състояние

Две бързи производства  срещу водачи, заловени при полицейски проверки да управляват автомобили в нетрезво състояние
Публикация   07:46     09 Ян, 2024 /     akcent.bg   /     116

    Около 15:00 часа на 6 януари в село Ценово служители на РУ-Бяла, при изпълнение на служебните си задължения  по пътен контрол са забелязали, че лек автомобил с марка "БМВ" се движи странно и без включени светлини. Лекият автомобил е спрян за проверка и като водач е установен 44-годишен мъж, който имал неадекватно поведение. Последвала е проба с техничиско средство, при което уредът е отчел над 2 промила. Мъжът е придружен до ФСМП - гр. Бяла, където е дал проба за химическо изследване.

Констатираното от униформените е документирано и по случая е образувано бързо производство, с оглед престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК. Работата по него продължава.

   На 6 януари около 15:24 ч. на ул. Бачо Киро в Русе от екип на Първо РУ е спрян лек автомобил "Фолксваген Пасат" и при последвалата полицейска е изяснено, че колата управлява 37-годишен мъж, който е в нетрезво състояние. Направената проба с техническо средство е отчела наличие от 1.22 промила алкохол в издишания въздух. Полицаите са му съставили акт, издали са му талон за медицинско изследване и са го конвоирали до УМБАЛ "Канев"- Русе, където той е отказал да даде кръвна проба.

   Случаят е документиран и е започнато бързо производство по описа на Първо РУ, с оглед престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha