Четвъртък, 9 Май 2024

Интерпол: Бандите стават все по-мощни

Интерпол: Бандите стават все по-мощни
Публикация   17:10     31 Дек, 2023 /     akcent.bg   /     223

Рязко се увеличава организираната престъпност от трансгранични мрежи, предупреди шефът на Интерпол Юрген Щок

   Международната полицейска организация Интерпол съобщи, че се наблюдава рязко увеличаване на организираната престъпност от трансгранични мрежи и предупреди, че тези банди ще стават само все по-мощни.

    Това предаде ДПА, цитирана от БТА, като се позова на направено пред агенцията изявление на генералния секретар на базираната в Лион организация Юрген Щок.

    "Изправени сме пред безпрецедентна епидемия от трансгранична организирана престъпност. Действащите в световен мащаб престъпни групи стават все по-мощни, по-влиятелни, по-опасни и по-склонни към насилие по нашите улици", каза шефът на Интерпол.

   Борбата с организираната престъпност трябва да се води от цялото общество, заяви Щок и добави, че "стабилността на нашите общности е застрашена".

   Нито една държава или регион не може да се справи сама с кризата в областта на сигурността, заключи шефът на Интерпол.

   С днешните си 196 държави членки Интерпол е най-голямата полицейска организация в света и координира международното полицейско сътрудничество. Нейният предшественик е основаната през 1923 г. във Виена структура за сътрудничество между полицейските органи. Чрез Интерпол страните членки обменят информация за издирвани лица.

Тагове : интерпол , банди ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още