Четвъртък, 9 Май 2024

,,Гранична полиция,, отбелязва своя професионален празник

,,Гранична полиция,, отбелязва своя професионален празник
Публикация   07:49     23 Дек, 2023 /     akcent.bg   /     518

 Служителите на Главна дирекция "Гранична полиция" честват своя професионален празник. Годишнината бе отбелязана тържествено в Министерството на вътрешните работи, а преди това бяха положени венци пред Паметника на загиналите по време на изпълнение на служебния си дълг полицаи.

   Директорът на "Гранична полиция" главен комисар Антон Златанов подчерта, че 2023 година е била тежка и удовлетворяваща за служителите. Той заяви, че България ще се справи с всички предизвикателства по опазване на външните граници на ЕС след нашето приемане в Шенген. 

   "Не ни плашат никакви предизвикателства. Напротив, предизвикателствата са за това, за да ставаш все по-добър. Нямаме никакви притеснения. Готови сме на всяко решение, на всяка реорганизация в нашата работа. Имаме стратегия, по която да действаме. Готови бяхме и от следващия ден да работим по Шенген. Все пак трябва да изчакаме политическите решения да бъдат взети и да видим какви точно ще бъдат и ще се съобразим с тях, но имаме пълна готовност да работим така, както работят всички останали държави-членки на Шенгенското пространство, че и отгоре", коментира Златанов.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още