Свинекомплекс "Голямо Враново" с пореден фирмен магазин, този път в бившия Кооперативен пазар

Свинекомплекс
Публикация   14:24     18 Дек, 2023 /     akcent.bg   /     554

    Нов фирмен магазин на територията на бившия Коперативен пазар днес „Голямо Враново Инвест“ АД. Фирмата за производство и реализиране на свинско месо е добър партньор с общинското предприятие.

   Магазинът е разположен на мястото на бившия магазин за риба на Пазара, а работно време от 8 до 18:30 часа. По-голяма част от свинекомплекса произведеното месо се реализира на дребно в град Русе, а цените са непроменени от преди кризата.

      Изпълнителният директор на „Голямо Враново Инвест“ АД  Вихрен Димитров сподели, че преди две седмици край Пловдив е открита новопостроена хладилна база с всички надлежни документи. Времето и средствата не достигат, за да може тя да бъде разработена за толкова кратко време, поясни г-н Димитров. Работата по този обект ще продължи и след Нова година. Регистрирана е като транжорна и склад на едро за червени меса. Така се разкрива още една възможност за реализиране, посредством обекти на фирмата.

   Става дума за два мобилни магазина, движещи се и предлагащи продукцията в района. Единият е разположен до Четвъртък пазар в Пловдив , а другият ходи до Смолян. За мениджмънта на „Голямо Враново“ акцент в реализацията на продукцията е търговията на едро.

    Димитров говори и базата в близост до Кюстендил, в която, какво вече писа Акцент.БГ,  разработват хибрид за развъждане на източно балканската свиня, както и за комерсиални породи като „Дюрок“ и „Пиатрен“. 

    Разчитат първите хибриди да бъдат родени в средата на месец януари 2024 година. Партнират си с Тракийския университет и с Университета за хранителни технологии – Пловдив.  Вихрен Димитров изрази убеждение, въпросният хибрид ще навлезе на пазара на нишовите продукти.

   Димитров припомни, че на изложението „Месомания 2023“, в Експо центъра в София, Свинекомплексът бе удостоен със златен медал за 100% луканка от Източно балканска свиня.

  Снимки: Русе инфо



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha