Вторник, 14 Май 2024

Иван Гешев представи политическата си формация

Иван Гешев представи политическата си формация
Публикация   07:13     11 Дек, 2023 /     akcent.bg   /     318

По думите на Иван Гешев „Граждански блок“ е платформа, в която има почти 40 граждански организации

   Иван Гешев представи в Самоков платформата „Граждански блок“. Надявам се това гражданско сдружение да ви даде надежда, която зависи от вашата собствена съдба, а не от някакви други хора, каза Гешев на присъстващите. В разговора се включиха и представители от сдружение „Бъдеще за ромската общност“. 

Източник: БТА

По думите на Иван Гешев „Граждански блок“ е гражданска организация, в която има почти 40 граждански организации.

„Нашата цел е гражданите, независимо от коя общност са, да знаят, че от тях зависи нещо и да участват в политическия процес, а не гласовете им да бъдат използвани и да влизат в едни търговски дружества“, каза той. 

   Радослав Костадинов, представител от „Бъдеще за ромската общност“, заяви, че присъстват на представянето на формацията, защото искат да представят другото лице на ромите. Млади, образовани, интелигентни хора - такива, каквито сме, а не такива каквито ни показват, каза Костадинов. По думите му сдружението „Бъдеще за ромската общност“ ще бъде катализатор, за да привлича образовани роми от цялата страна.

Източник: БТА

„Нашата идея ще бъде проста и ефективна. Искам да влезем в контакт с всички роми от махалите да чуем техните проблеми и техните искания, да търсим заедно начин как те да се решат ефикасно и бързо“, посочи още Костадинов.

Иван Гешев от своя страна коментира, че няма съзнателна държавна политика спрямо ромската общност. 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha