Сряда, 28 Февруари 2024

Винетките за 2024 година ще се продават на старите цени

Винетките за 2024 година ще се продават на старите цени
Публикация   18:09     07 Дек, 2023 /     akcent.bg   /     367

Нова годишна винетка за всички леки автомобили до 3,5 тона може да се заплати до 30 дни по-рано

   За 2024 г. винетките остават на същите цени и могат да бъдат закупени онлайн на Vinetki.bg и на TollPass.bg. Годишната e 87 лв., тримесечната – 48 лв., месечната – 27 лв., седмичната – 13 лв. и уикенд винетката – 9 лв. Това съобщиха от "Интелигентни трафик системи" АД -  национален доставчик на услуги за електронно таксуване на пътни такси –електронни винетки и тол, и официален партньор на Агенция "Пътна инфраструктура", предава БТА.

   През декември и януари изтичат годишните винетки на хиляди български шофьори, напомнят от националния доставчик и съветват шофьорите да проверят на двете онлайн платформи по регистрационен номер на автомобила до кога тя е валидна, за да се избегне плащането на глоба заради изтекъл срок.

   Нова годишна винетка за всички леки автомобили до 3,5 тона може да се заплати до 30 дни по-рано.

   При онлайн покупка винетката е автоматично регистрирана за получаване на известия за изтичане на валидност, а също и в случай на наложени компенсаторни такси за регистрационния номер поради изтекла винетка и така не се стига до налагане на глоби или натрупване на санкции, напомнят от компанията.

   В средата на ноември  директорът на Националното тол управление  Георги Темелков съобщи, че приходите от пътни такси от 1 януари 2023 г. до момента (18 ноември бел. реп.) са около 696 млн. лева. Приблизително 248 млн. лева от тях са от е-винетки, а от тол над 425 млн. лева, съобщи тогава Темелков. От контролната дейност на системата (наложени глоби) приходите са над 22 млн. лева. 

Тагове : винетки , цени ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha