С нови методи в лечението и високи отличия на лекарите МЕДИКА КОР посрещна своята 16-та година

С нови методи в лечението и високи отличия на лекарите МЕДИКА КОР посрещна своята 16-та година
Публикация   07:57     06 Дек, 2023 /     akcent.bg   /     560

Една от водещите болници в областта на кардиологията в страната – СБАЛК „МЕДИКА КОР“ навърши 16 години на Никулден - 6-ти декември 2023 г.

   Екипът на лечебното заведение надвишава 160 души, като повече от половината от тях са на възраст под 40 години. Съчетавайки опита на вече изявените и амбициозността на младите медици, специалистите надграждат непрестанно качеството на лечение, като въвеждат иновативни методи и технологии. За 16-те години в кардиологичната болница медицинска помощ са получили над 50 800 пациенти, от които над 8300 с остър миокарден инфаркт. За трета поредна година болницата е на първо място в страната по брой преминали пациенти, получили интервенционално лечение.

   През 2023 г. диагностиката на сърдечно-съдовите заболявания в кардиологичната болница стана по-щадяща с въвеждането на виртуалната коронарография с ултрабърз скенер и чрез изследване на сърцето с ядрено-магнитен резонанс. От началото на годината през високоспециализираното изследване със скенер са преминали над 800 пациенти, а ЯМР на сърце е бил извършен на над 70 пациенти.

   През последната година и електрофизиологичната лаборатория на болницата надгради технологиите, с които разполага и вече лекува предсърдното мъждене с криоаблация. През 2023 г. и ендоваскуларното лечение на пациентите с периферни тромбози, мозъчен инсулт и емболия на белите дробове беше подобрено с модерна система за вакуумна тромбекстракция.

   Успешно продължава и работата на центъра по Кардиостимулация на болницата, като в него се поставят всички видове пейсмейкъри - антибрадикардни, с ресинхронизираща функция и кардиовертер дефибрилатори, включително и надграждане на имплантируеми устройства и поставяне на имплантируемо устройство за непрекъснат ЕКГ запис.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha