До 18 декември се приемат оферти за проектиране на ремонта на Дъговия мост на пътя Русе - Бяла

До 18 декември се приемат оферти за проектиране на ремонта на Дъговия мост на пътя Русе - Бяла
Публикация   21 Ноемв, 2023   /     akcent.bg   /     375

Индикативната стойност за проектирането е 158 333 лв. без ДДС.

    До 18 декември т. г. се приемат оферти в обществената поръчка за избор на изпълнител за изработване на технически проекти за ремонт на Дъговия мост на път I-5 Русе – Бяла и на съоръжението над река Струма при село Тополница на пътя III-198 Петрич – Гоце Делчев. Общата прогнозна стойност на поръчката е 258 333 лв. без ДДС.

     Обществената поръчка е в две обособени позиции.

   В първата обособена позиция е проектирането при ремонта на мостовото съоръжение над река Струма при 62-ри км на път III-198 Петрич – Гоце Делчев в района на село Тополница. Третокласният път е единствената пътна връзка на селата Ръждак, Дрангово и Тополница с Петрич. Мостът е с обща дължина 204 м. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 100 000 лв. без ДДС.

   Втората обособена позиция е за изготвянето на технически проект за ремонтно-възстановителните работи на Дъговия мост над река Русенски Лом на път I-5 Русе – Велико Търново при входа на Русе. Съоръжението преминава и над ж. п. линията Русе – Горна Оряховица и ул. „Св. Димитър Басарбовски" в областния град. Мостът, с дължина 445 метра, е с нарушена товароносимост и  компрометирани елементи на долното строене. Индикативната стойност за проектирането е 158 333 лв. без ДДС.

Проектантските работи и в двете обособени позиции е предвидено да се изпълнят за 150 дни в три междинни етапа.

Изработването на техническия проект е първата и задължителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия проект след това ще се определят конкретните строително-монтажни работи, стойността, срокът им за реализиране и ще се пристъпи към избора на изпълнители на ремонта и на строителния надзор.

 Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha