Годишното производство на младо Божоле възлиза на около 200 000 хектолитра или 27 млн. бутилки, като почти половината (12,3 млн. бутилки) e предназначено за износ. Младото Божоле се посреща тържествено в 111 страни, сред които и България. Основните пазари са Япония с над 6 млн. бутилки, следвана от САЩ, Обединеното кралство, Канада, Германия, Китай, Белгия, Швейцария и Италия. Винарският регион е първенец по продажби на количество вино за толкова кратък период от време.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------  

Франция. Нощта на третия четвъртък от ноември. Ако е дошъл този момент от годината то тогава трябва да е точното време за отваряне на новата реколта Божоле Нуво. По строга традиция първите бутилки от този млад и плодов сорт се отварят точно в полунощ френско време с много празненства. Празникът  на това френско вино се отбелязва в Париж в ресторант У пие дю Кушон или "В краката на прасетата". Заведението отваря врати за пръв път през 1947 г. и е известно като мястото, където всяка година се чества новата реколта на Божоле Нуво.

  Опитах тазгодишната реколта и е много добра. Малко бананов вкус, както всяка година, но тази година е уникална. Предпочитам шампанско, но от време на време пия по малко Божоле. Във всеки случай, през месец ноември.   Ан Албаре, клиент

   Божоле Нуво не е от най-скъпите вина, но за него е характерно, че съчетава множество прекрасни качества, сред които вкус и достъпност. А според изявени сомелиери то е едно от вината, които най-лесно се пият и могат да бъдат сервирани на всеки повод.