Новоизбраният кмет Пенчо Милков получи символите на местната власт от временно изпълняващия длъжността кмет Димитър Недев

Новоизбраният кмет  Пенчо Милков получи символите на местната власт от временно изпълняващия длъжността кмет Димитър Недев
Публикация   20:49     13 Ноемв, 2023 /     akcent.bg   /     350

    Новоизбраният за втори мандат кмет на Русе Пенчо Милков, общинските съветници и кметовете на кметства от общината положиха днес клетва за встъпване в длъжност. По традиция заседанието бе свикано от областния управител Данаил Ковачев, а на него присъства и неговият заместник Георги Георгиев. „Обичаме да си спомняме за достолепното минало на града си, но крайно време е да започнем да работим за неговото настояще и бъдеще, така че поколенията след нас да включват днешното управление в хрониката, която е повод за гордост. Успешното ръководство не се измерва само с обещания и снимки, а с реални действия, с прозорливо мислене, находчивост и истинско желание да направиш града харесван и предпочитан за живеене.

   Общинският кмет, 50 общински съветници и кметовете на населени места получиха удостоверенията за своя избор от председателя на Общинската избирателна комисия Милена Хинкова. Новоизбраният кмет на община Русе Пенчо Милков получи символично символите на местната власт от временно изпълняващия длъжността кмет Димитър Недев.

   Съгласно представените и обработени протоколи на всички секционни избирателни комисии стана ясно, че 11 партии ще имат представители в местния парламент. Местна коалииця „БСП за България“, включваща КП „Левицата!“, ПП „Политическо движение социалдемократи“, КП „Алтернативата на гражданите“ и ПП „МИР“ получава най-много места – 12. На следващо място са от ПП „ГЕРБ“ с 9 места, следвани от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ със 7, „Възраждане“ с 5 и местна коалиция „България на регионите“, включваща ВМРО – Българско Национално Движение, Консервативна България, Съюз на патриотичните сили „Защита“ – 4. Други 4 партии ще имат по трима общински съветници. Това са СДС, Съюз на свободните демократи, Движението за права и свободи и „Има такъв народ“. По едно място в Общинския съвет ще имат „Граждани за Общината“ и „Български възход“.

    Преди това бе отслужен молебен за здарве и благоденствие от Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум и свещеници от епархията. На церемонията присъстваха и народните представители Иван Белчев и Златан Златанов.

Тагове : Пенчо , клетва ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha