Четвъртък, 9 Май 2024

O tempora, o mores: Inbet залагания изтласкаха Искрен Веселинов с еднакъв коефициент с Рена Стефанова

O tempora, o mores:  Inbet залагания изтласкаха Искрен Веселинов с еднакъв коефициент с Рена Стефанова
Публикация   13:00     27 Окт, 2023 /     akcent.bg   /     1076

Ако за обявяваните резултати от социологическите агенции може да се мисли, че са манипулирани, едва ли кандидатите за кмет на Русе са в сглобка с организаторите на Inbet залагания

   O tempora, o mores! Или по-просто казано- О, времена, о нрави!

  Не зная кой от кандидатите за кметове в Русе си повлече крака, но буквално в навечерието на изборите за кметове и общински съветници заваляха ОБРЪЩЕНИЯ.

   Дали е важно, или просто модерно, или просто най-смисленото от цял месец търчане и безброй срещи, които обикновено са еднакъв нулев заряд и от двете страни, ще покажат резултатите след броени часове.

  Но впечатляващо със сигурност е, че състезанието на кандидатите за кметския стол в страната се превърна в хазартна игра. Въщност, може би има някакво сходство с начина на провеждане на изборите в страната, но пък толково близко до комерсиалната страна на изборите за кметове не е било.

                     Хазартно-политическа социология

   С увеличаването на обема на залаганията се разрастват и възможностите играчите да тестват късмета си в различни сфери. Измежду дългия списък от спортове в сайтовете на някои от най-големите хазартни компании вече присъства и секция "Политика". пише "Капитал". Там потребителите могат да заложат парите си на резултат от своеобразен мач за кметското място между различни политически опоненти. Това не е нов пазар за залози, но местните избори тази година присъстват в сайтовете на почти всички от най-големите хазартни компании.

  Та да си дойдем на думата. Рузултатите от социологическото проучване на Алфа рисърч, изготвено по поръчка на БТВ, някои определят като манипулирано. До колко и защо, трудно може да се обясни, освен с недоказуемото, "е платено".

 Да речем, че е така. Но на тези избори има и хазартни залагания при кандидатите за кмет на по-големите градове.

  Не участвам в залагания но зная, че всеки един от тези, които го правят, го правят с цел да спечелят.

 Мисълта ми е, че при публикуваните резултати от залаганията за кмет на Русе едва ли някой може и или има интерес да ги манипулира.

  Всъщност, те до голяма степен повтарят резултатите от проучването на Алфа рисърч.

  Водещ с най- висок коефициент е Пенчо Милков 1.50. След него, с равен резултат са посочени Искрен Веселинов и Рена Стефанова 5,50. В челната четворка е и кандидатът за кмет на ГЕРБ Иван Иванов.

С равен резултат са Златан Златанов "Възраждане" и Борислав Българинов ССД- коефициент 26.

   Inbet дава донякъде шанс и на Анатоли Станев- 41.

  Следват участници в изборите, които са на два пъти и половина назад от Станев в тази хазартна  класация.

  Интересното в случая е, че преди две седмици отново  Inbet залагане за това кой ще е новият кмет на Русе, името на Искрен Веселинов дори не присъстваше сред състезаващите се.

     Не зная трябва ли под този текст да пиша, че Купуването и продаването на гласове е престъпление, но със сигурност при този вид залози участието е платено и едва ли може да е манипулирано...

   Политическият онлайн хазарт е факт в много държави и е още един бизнес, който печели от наличието на много и чести избори, пише още Капитал". Въпреки това залозите за политическото бъдеще създават полемика. Най-често срещаната теза на защитниците е, че играчите се информират и научават повече за политическата система, защото правят залозите си на база новини и анализи. Противниците твърдят, че това провокира играчите да гласуват не спрямо предпочитанията си, а спрямо това кой кандидат или партия ще им донесе по-голяма печалба. А вече има и трета страна - когато социологически проучвания липсват, коефициентите могат да дадат представа за нагласите на хората. Или поне на залагащите такива.

 

Тагове : Inbet , залагания , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha