Пенчо Милков и Христо Белоев се запознаха с особеностите и проблемите на най-голямата индустриална зона в Русе- ДИЗ ,,Тегра"

Пенчо Милков и Христо Белоев се запознаха с особеностите и проблемите на най-голямата индустриална зона в Русе- ДИЗ ,,Тегра
Публикация   10:09     26 Окт, 2023 /     akcent.bg   /     243

След пускането на обществения паркинг работещите в най-голямата индустриална зона в Русе вече идват на работа спокойно и навреме.

  С особеностите и проблемите на Дунавска индустриална зона “Тегра” се запознаха днес кандидатът за кмет на община Русе Пенчо Милков и вторият в листата на Коалиция  акад. Христо Белоев.

  Те се срещнаха с представители на  “ТМ инфраструктура”, които управляват и производствени предприятия, която оперира инфраструктурата зоната. В процеса на разговора стана ясно, че след пускането на обществения паркинг работещите в най-голямата индустриална зона в Русе вече идват на работа спокойно и навреме.

  Бяха дадени примери от миналата година, когато работещите в различните фирми в зоната, включително и ръководителите им, не можеха да стигнат до работните си места повече от час и половина.

 Обсъдени бяха и съществуващите проблеми, свързани с инфраструктурата в зоната. Работещите компании и фирми са били принудени и сами поддържат улици, осветление, канализация и сметосъбиране.  Нещо, което години наред се обещава да се реши, но все още никой от местната администрация не е направил реални действия в този посока.

   Очаква се и новият кметски екип да съдейства за среща на високо ниво с участието на ВиК, както и другите институции, имащи отношение по изграждане на съвременна пречиствателна станция в ДИЗ “Тегра”.

  Пенчо Милков постави въпроса са неприятните миризми, в случая на антибиотици, които според него идват до Русе от някое от индустриалните производства. Участниците в срещата бяха изненадани, като изтъкнаха, че от предлопагаемите места в Зоната няма не замърсяващи производства.

 Освен това бе казано и че най-силно реагиращите на производствата в зоната са хора, построили си на изгодни цени в територия, която е била санитарна защитна зона към бившия КТМ.

                                                                                                                          Купуването и продаването на гласове е престъпление!



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha