МЕДИКА отбеляза Деня на българския лекар с грандиозен спектакъл и много получени отличия

МЕДИКА отбеляза Деня на българския лекар с грандиозен спектакъл и много получени отличия
Публикация   12:03     20 Окт, 2023 /     akcent.bg   /     405

   Лечебни заведения „МЕДИКА“ отбелязаха Деня на българския лекар /19-ти октомври/ с грандиозен спектакъл, на който събраха над 700 медици от всички лечебни заведения в Русе и видни обществени личности. В началото на събитието, което се проведе в „Канев център“, заместник-председателят на Регионалната лекарска колегия в Русе – д-р Орлин Кожухаров връчи почетни знаци и грамоти „Отличен лекар на РЛК - Русе 2023 г.“ на девет медици от лечебните заведения в региона. Отличията са признание за висок професионализъм, човешко и топло отношение към пациента, хиляди спасени животи и облекчени страдания. Медиците получиха и почетни грамоти от областния управител Данаил Ковачев, а управителят на Лечебни заведения „МЕДИКА“ – проф. д-р Кирил Панайотов бе удостоен със специално отличие за цялостен принос в развитието на здравеопазването. Трима са отличилите се лекари от УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ на регионално ниво – д-р Цветан Трендафилов, д-р Елеонора Иванова и д-р Мартин Чулев. След тържественото награждаване, вечерта продължи със спектакъла “The Star Tenors – La Donna e mobile!”. Събитието е поредния голям празник, организиран от Лечебни заведения „МЕДИКА“, чрез който проф. Панайотов подарява на медиците от областта духовна наслада чрез изкуство. По този начин той засвидетелства уважение към труда на всички здравни работници, стремящи се да опазят човешките живот и здраве.

   Денят бе още по-специален за екипа на „МЕДИКА“, тъй като паралелно със събитието в гр. Русе, в гр. София се проведе и награждаване на национално ниво на „Лекар на годината“. На него с престижните отличия бяха удостоени трима лекари от Лечебни заведения „МЕДИКА“. Д-р Пенка Бахчеванова - началник на отделение по Спешна медицина заслужи приз в категория “Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“. Лечебното заведение изпъкна и с двама млади медици, получили национално отличие в категория „Ти си нашето бъдеще“ – хирургът д-р Цанко Йоцов и кардиологът – д-р Ния Милева.

   Екипът на Лечебни заведения „МЕДИКА“ съчетават опита, натрупан с годините с енергията, ентусиазма и нововъведенията, с които младите лекари работят. По този начин осигуряват високи резултати в лечебно-диагностичната дейност, чрез което подобряват здравеопазването в региона.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още