Вторник, 14 Май 2024

БСП и ГЕРБ не подкрепиха искането на ВМРО за разглеждане на незаконната експлоатация на буферния паркинг

БСП и ГЕРБ не подкрепиха искането на ВМРО за разглеждане на незаконната експлоатация на буферния паркинг
Публикация   17:07     16 Окт, 2023 /     akcent.bg   /     3218

Публични данни вече сочат за незаконно строителство и експлоатация на т. нар. "малък общински паркинг"

    На извънредното 53-то  заседание на Общински съвет – Русе общинските съветници от ВМРО внесоха предложение за включване на извънредна точка в дневния ред, относно публично разпространените твърдения за неправомерно разпореждане със собственост на община Русе, а именно „Буферен паркинг" на бул. „България".

   Те поискаха да бъде предоставена информация от кмета на община Русе и общинска администрация, чрез която да стане обществено достояние дали са налице и в какъв размер са финансовите загуби, причинени от неправомерното използване на общинската собственост.

   От трибуната на Общинския съвет Траян Тотев заяви:

   „Преди година единодушно всички ние дадохме зелена светлина за изграждане на буферен паркинг с надеждата за решаване на наболял за русенци проблем. Ситуацията беше нетърпима за гражданите, загинаха и хора при пътно транспортни произшествия. Бяхме убедени, че никакво отлагане не може да има. Днес се питаме дали от тази наша загриженост и бързане не са се възползвали частни интереси.

   Публични данни  вече сочат за незаконно строителство и експлоатация на т. нар. "малък общински паркинг". Стотици тирове от месеци паркират там, вземат им се такси, по 25 евро на тир, и простата сметка показва, че губим между 150 и 300 хиляди лева  на месец. Тоест, концесионера си избива концесионната такса от "нашия" терен за 2-3 месеца. 

   Възможно ли е общинската администрация да не е знаела за това? Какви мерки е предприела срещу незаконното строителство? Кога и как  е осъществено неправомерното строителство?  Предприела ли е действия Община Русе, за да получи обезщетение за незаконно овладяния терен? Това са само част от въпросите, на които кметът и неговата администрация дължат отговор на нас и на нашите съграждани.
 
     Настояваме точката да бъде включена в дневния ред!" 

   При гласуване на предложението, внесено от ВМРО, общинските съветници от БСП и ГЕРБ не подкрепиха включване на точката в дневния ред и искането беше отхвърлено.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha