Националният статистически институт с изложба на площад „Свобода“

 Националният статистически институт с изложба на площад „Свобода“
Публикация   07:31     11 Окт, 2023 /     akcent.bg   /     343

   Националният статистически институт представя изложба на тема „Да преобразим нашия свят. Цели за устойчиво развитие до 2030 г.“. Експозицията е разположена пред сградата на Община Русе и ще остане до края на октомври. Изложбата включва 12 информационни пана и се реализира със съдействието на Община Русе.

   Инициативата запознава със 17-те глобални цели за устойчиво развитие, които си поставят ООН и правителствата на отделните държави. Те са включени в Програма 2030 на ООН и представят напредъка на България по тяхното постигане. Фокусът на изложбата е върху прекратяване на бедността, предотвратяване на глада, добро здраве и благополучие, достъп до качествено образование, достъп до безопасна питейна вода, осигуряване на достъпна и устойчива енергия, стабилна инфраструктура, опазване на океаните, възстановяване на сухоземните екосистеми и изграждане на мирни общества.

   Националният статистически институт има водеща роля при определянето на показателите за наблюдение на напредъка по постигане на целите за устойчиво развитие на ООН и актуализацията на стойностите на одобрените показатели.

       Изложбата е част от дългосрочната програма на НСИ за повишаване статистическата грамотност в българското общество.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha