Четвъртък, 2 Май 2024

Признание за Михаил и Светослав

Признание за Михаил и Светослав
Публикация   20:27     24 Юли, 2012 /     akcent.bg   /     562

  

 Награда от „Нетуоркс България“ получиха днес Михаил Маринов и Светослав Керчев, които на 20 юли спасиха живота на 35-годишната Семра Хусниева.  

 Двамата получиха почетни грамоти от „Нетуоркс“ и в продължение на една година ще ползват безплатно интернет и телевизия от русенския кабелен оператор.

    „Наградата е за чувството за гражданска отговорност, за проявената смелост и отговорност, качества, които за съжаление все по-рядко срещаме в задъханото си ежедневие“, подчерта при връчване на наградите Димитър Димитров, директор „Маркетниг и продажби“ във фирмата.  

  Спасителите: Институциите си „измиват ръцете“  

 Заповедите за забрана на къпането в р. Дунав няма да ограничат броя на нещастните случаи.  

 Това е категоричното мнение на Михаил Маринов и Светослав Керчев, които на 20 юли спасиха живота на 35-годишната Семра Хусниева. Според тях, издаваните от кметовете на крайдунавските общини заповеди са чиста формалност и служат за „измиване на ръцете“ при евентуален нещастен случай, като този на Конския плаж миналата седмица. Тогава двамата успяха да извадят Семра от водите на реката, но не успяха да спасят 14-годишния й син Рашид.

   Според двамата самоотвержени един от начините, които ако не преустановят, поне силно ще намалят броя на инцидентите с фатален край е оборудването на градски плаж.

  „Русенци обичат реката и е абсурдно да се мисли, че една заповед ще ги спре да търсят прохлада във водите й през горещите дни“, е становището на Михаил и Светослав. Те обаче са категорични, че Конския плаж не е най-подходящото място за това. Според тях, най-удачно ще бъде евентуален градски плаж да има в района под х. „Приста“, където водите на реката са много по-спокойни. Двамата са на мнение, че разходът за заплата в продължение на 3 месеца за спасител и за оборудването на няколко душа едва ли ще се отрази кай-знае колко на общинския бюджет, но със сигурност ще спаси няколко човешки живота.  



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha