Събота, 27 Април 2024

Защо се налага записване за клиника Гечеви в Павел баня месеци напред?

Защо се налага записване за клиника Гечеви в Павел баня месеци напред?
Публикация   14:37     17 Септ, 2023 /      Текст и снимки: Румен НИКОЛАЕВ   /     771

Д-р Гечева: Тук лекуваме най-вече дискови хернии с уникалния метод - подводна лумбална екстензия

  Д-р Гергана Гечева е родена в Казанлък. Завършва  Медицинския университет в Пловдив. Специализира Физиотерапия и рехабилитация в болница "Хадаса"- Йерусалим, Израел.

 Сега работи в семейната клиника "Гечеви" в Павел баня.

-----------------------------------------------

  Първоначално е изграден медицински център Гечеви. Така до преди 7 години, когато със средства по европейски проект Гергана, брат и Стоимен и родителите ѝ го реализират.

 Защо пациентите Ви трябва и явно предпочитат да идват да се лекуват при вас? Кое е различното, как е създадена съществуващата специфична атмосфера в клиниката?

  Не само атмосферата тук, но и лечебната част привличат пациентите. Това е истинска клиника за рехабилитация, за истинско лечение. Още повече, че лекуваме най-вече дискови хернии с уникалния метод - подводна лумбална екстензия. Този метод е въведен от моя дядо- проф. Георги Гечев, който, за съжаление, вече не е между живите. 

Представлява тракционна терапия /раздалечаване на прешлените/ за лечение на дисковите хернии и е консервативен метод. Това е метод, който може да се използва преди оперативния метод.

  Предвид задълбочаващата се т.н. компютъризация и седналото работно положение, особено при младите, зачестиха случаите на болни с дискова херния.

   Водата - до каква степен може да се вярва, че лекува?

  В Павел баня водата е подходяща за опорно- двигателния апарат и за гръбнака. Съдържа радон и флор. Не само минералицацията е важна при лечението, но и физичните закони на водата- така тялото се олекотява и се извършват по-лесно движенията в ставите- без болка.

  Рехабилитационни и терапевтични процедури- какъв спектър на заболявания обхващат?

 Това са заболяванията на гръбначния стълб- дискови хернии, дисцити, спонделози, относно ставите- коксартроза, гонартрози, омартрози на рамена- абсолютно всички стави в човешкия организъм.

   Собствениците на клиника Гечеви планират разширение на базата, като най-много се притесняват за административните спънки, които съпровождат всяко едно подобно начинание.

  Като доказателство за качествената работа и за необходимостта от разширяване говорят най-добре фактите- записванията за процедури в клиниката става месеци напред. Заслуга за това има целият екип професионалисти, който полага грижи и внимание за всички пациенти.

   Работи се със Здравна каза- Направление №3 за физиотерапия.

  Но най-вече се държи пациентите да бъдат доволни както от пребиваването, така и от резултата от назначената терапия, каза още д-р Гечева.

 

 

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha