Винена карта предлага на туристите посещения във винарски изби

Винена карта предлага на туристите посещения във винарски изби
Публикация   09:17     07 Септ, 2023 /     akcent.bg   /     409

   Винена карта на Западна и Централна Дунавска равнина предлага на туристите посещения във винарски изби, съчетани с опознаване на културно-исторически забележителности. Инициативата ни започна преди година, когато се събрахме 17 изби от нашия регион с идеята да го популяризираме, каза  Еми Маринова, координатор на създаването на винената карта.

  По думите й тази част на България, обхваната в картата, представлява почти една пета от територията на страната, но към нея е насочен само 4 процента от туризма и 12 на сто от винения туризъм. 

  "Често се срещаме с проблема, че не сме известни, че туристите не знаят какво могат да посетят в този регион на България", подчерта Маринова. Картата е резултат от работата на 17-те изби, представени в нея, като са показани и разположени в близост до тях  забележителности. Идеята е турист, който иска да посети различни изби в региона, да го направи като отдели време и се запознае с интересни природни и културно-исторически обекти.

   "Надяваме се с тази наша инициатива да събудим интереса към региона ни, да имаме повече посещения, да се заговори повече за качеството на вината в Дунавската равнина, които се отличават със своите стил, елегантност и свежест", каза още Маринова.

   Към момента винената карта се разпространява само на хартиен носител, работи се и по създаването на сайт.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още