Четвъртък, 9 Май 2024

Най- големият съвременен обучителен център в региона открива Булмаркет груп

Най- големият съвременен обучителен център в региона открива Булмаркет груп
Публикация   18:00     01 Септ, 2023 /     akcent.bg   /     5373

   Мартина Георгиева, Директор човешки ресурси в Булмаркет Груп АД и администратор в Центъра за професионално обучение „Академия Бълмаркет“ към Булмаркет груп АД.

Завършила е Международно и европейско право в Университета в Тренто, Италия. Доктор по наказателно право във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. Сертифициран медиатор по граждански и търговски спорове. Законодателен сътрудник към „Студентската програма за законодателни проучвания“ в Народното събрание на Република България. Предстои дипломиране по Бизнес психология - следдипломна квалификация в УНСС.

    След почти една година, която измина в неуморна работа по този проект, от 1-ви септември тази година отваря официално врати ЦПО Академия Булмаркет към Булмаркет Груп АД, разказва Мартина Георгиева.  

  Булмаркет Груп АД е компания, която постоянно търси всички възможни форми за създаване и развитие на специалисти, като чрез усъвършенстването на своя персонал повишава и своята стойност. Всеизвестен е проблемът с липсата на кадри както в производството, така и за ръководни постове , въпреки че безработицата в страната е на едно от най-ниските си нива през последните 20 години. Компанията инвестира сериозни средства и човешки ресурс, за да развива самостоятелно специалисти в различните области на своята широкоспектърна дейност. Винаги сме знаели, че един от начините да се повиши компетентността в организацията е обучението и развитието на персонала.

  Вече няколко години Булмаркет груп подкрепяше и подпомагаше различни русенски училища- паралелка в Гимназията в Образцов чифлик за лаборанти, договори за дуално обучение с Гимназията по речно корабостроене и корабоплаване и Гимназията по транспорт, разкрит бе и курс за ж.п. машинисти. Независимо от желанието, очакванията на ръководството от крайния резултат не бяха оправдани от дуалното обучение и придобитите професионални умения за завършилите съответните специалности.

    Затова се предприема и създаване на собствен обучителен център, в който да се създават необходимите кадри и обучават хора, които имат наистина желание и интерес да се сдобият с определена специалност, споделя Светослав Първанов, зам.- директор на Булмаркет груп.

      Досега за обучението на служителите са използвани външни организации, но предвид мащабите ни към  момента (вече имаме над 1400 служители) и анализите, които са направени за нуждите от обучение в нашите компании, част от групата Булмаркет,  потвърдиха  извода, че трябва да създадем свой собствен център, в който да обучаваме и развиваме нашите служители и който да отговаря изцяло на нашите нужди, казва още Мартина Георгиева.

   Центърът има издадена лицензия с № 2023121618 от Националната агенция за професионално образование и обучение. Продължителността на курсовете е различна в зависимост от това дали се придобива цяла професия, част от професия или е опреснителен курс.

  Центърът разполага с 3 модерни зали в сградата на Булмаркет, които са изцяло оборудвани за целите на центъра, както и работилници за практическа подготовка. Към момента стартираме с опреснителни курсове по Безопасна работа със съдове под налягане и здраве и безопасност при работа.

   Преподавателите са професори от Русенския университет „Ангел Кънчев“ за теоретичната част, а за практическата са служители на „Булмаркет” с дългогодишен опит във всяка една специалност, предложена от центъра.

   Ученето и развитието на персонала е систематичен процес за подобряване на уменията, знанията и компетентността на служителя, което води до по-добро представяне в конкретна работна среда. Това е начинът организацията да може да реагира адекватно на промените, които се случват на пазара на труда, използвайки своя собствен човешки ресурс. От друга страна, ключов елемент за една високопродуктивна компания, каквато е Булмаркет Груп, е тя винаги да е „учеща организация“. Обучението на персонала ни винаги е било sine qua non.

  Всеки, който желае да получи повече информация или да се запише на курс, може да се обърне към нас на имейл адрес: academy@bulmarket.bg или на телефон 089 040 6324.



Коментари

  •     КОТКАТА 

    Къде се намира, по дяволите?!?!! Много писане, много нещо, ама пол,а никаква! ????

  •     Кольо Стоев 

    Браво.Поздравления за тази инициатива

Коментирай

   captcha