Васил Божков е задържан на летището – 24 часа ще изкара в ареста

Васил Божков е задържан на летището – 24 часа ще изкара в ареста
Публикация   16:30     25 Авг, 2023 /     akcent.bg   /     351

   Бизнесменът Васил Божков е задържан за 24 часа, обяви пред журналисти на Летище "София" Стоян Баумайер, адвокат на бизнесмена, който този следобед се прибра от Дубай.

   На пистата го чакаше екип на Гранична полиция, както и цивилни полицейски автомобили.

   "Ще бъде откаран е в МВР болница за преглед. След това ще бъде разпитан от прокуратурата", поясни адвокатът му.

   По думите му бившият хазартен бос се е прибрал едва сега у нас, защото до завчера не е имал разрешение от властите в Дубай да напуска страната заради от съображения за неговата сигурност.

   "Той се върна съвсем доброволно и при първа възможност, защото до завчера той нямаше разрешение от Дубай да напуска страната. Върна се, за да изчисти името си пред съда", настоя Баумайер.

   Адвокатът на бизнесмена добави, че в момента не може да коментира защо Божков е арестуван: "Следете му социалните мрежи. Ще коментираме в понеделник".

   На въпрос дали има връзка връщането на клиента му с убийството на бизнесмена Алексей Петров, Стоян Баумайер отсече: "Не мисля, че трябва да вкарвате моя клиент в роли във филми за които той даже не знае, че е имало кастинг".

Самолетът кацна в София минута след 15 часа. А той самият пусна пост: "Кацнах. Имам среща с бухалките. #БъдетеЗдрави".

  Това, което БНР научи неофициално е, че от около три седмици Васил Божков полага усилия да установи връзка с държавното обвинение, защото е искал да се върне в България. Дали и какво иска да каже предстои да се научи при първа възможност, когато той ще бъде видян.

   Обвиненията срещу Божков включват: ръководство на организирана престъпна група, принуда, изнудване, опит за подкуп на длъжностно лице и подбудителство към престъпление по служба, търговия с влияние, пране на пари, укриване на данъци, изнасилване и др.



Коментари

  •     Читател 

    Театрална постановка,с режисьор, постановчик и продуцент,известни на българската публика.Горещите закани откъм Дубай,по пътя към България,се охладиха до степен на замръзване.Ситуацията от преди години,вече е на нови релси,път който ще ни изведе към голямото неизвестно.

Коментирай

   captcha