Новата съдебно-медицинска експертиза по случая „Дебора” е готова.  18-годишното момиче беше нарязано с макетен нож от бившия си приятел.  Очаква се   резултатите от експертизата да бъдат обявени в понеделник. Според експерти, те могат да променят, както обвинението, така и наказанието на обвиняемия  Георги Георгиев.

   Той беше задържан на 30 юли, след като случаят с малтретираното момиче от Стара Загора стана публичен и предизвика вълна от възмущение  в цялата страна. Новата експертиза по делото "Дебора" беше направена от лекари от Пловдив, след като всички съдебни медици в Стара Загора си направиха отвод и отказаха да участват.

   Адвокатът на Дебора Михайлова Делян Славов е категоричен, че новата съдебно-медицинска експертиза по случая ще промени обвинението, а това е задължително условие, за да може деянието да се квалифицира правилно. Той разказа пред Euronews Bulgaria, че е получил информация от страна на прокуратурата, че характера на телесната повреда, получена от Дебора при нападението, е определен като „среден“.

   По думите му така са установени не една, а две телесни повреди, а обвинението срещу Георги Георгиев ще бъде преквалифицирано като по-тежко.