Кампания за популяризиране на фестивалите и празниците стартира областна администрация

 Кампания за популяризиране на фестивалите и празниците стартира областна администрация
Публикация   18:48     06 Авг, 2023 /     akcent.bg   /     769

   Областна администрация – Русе публикува на интернет страницата си подробна информация за фестивалите и празниците в региона. Общо 54 събития превърнали се вече в традиция за областта намериха място в своеобразната онлайн брошура, която е налична на следния уеб адрес:  https://ruse.egov.bg/wps/portal/district-ruse/district/culture/festivals. Тя може да бъде изтеглена в PDF формат. „Считам, че Русе и регионът имат много голям туристически потенциал и могат да предложат разнообразни възможности за почивка“, коментира областният управител Данаил Ковачев. Според него дигитализацията в тази сфера е от съществено значение, защото в днешно време онлайн ресурсите са основният метод за достъп до актуална информация.

   Предстои и изготвянето на туристически пътеводител за областта. За неговата подготовка от осемте общини от региона до края на месеца се очаква подробна информация. Желанието на Областната управа е първоначално разработеният актуален туристически пътеводител за Русенско да бъде публикуван в PDF формат и достъпен за свободно ползване на официалната интернет страница на администрацията. На следващ етап, ще се търси възможност както за неговия превод на английски и румънски език, така и за отпечатването и разпространението му.

   Инициативата е във връзка с утвърдената Областна стратегия за устойчиво развитие на туризма в област Русе 2020 – 2030 година и Плана за действие към нея. Публикуваната информация ще бъде периодично допълвана и актуализирана.

   Припомняме, че от Областната администрация разработиха и уеб-базиран събитиен календар, достъпен на следния адрес:  https://teamup.com/ksxza5abw7xt1ecvs8. Той представя актуална информация за събитията в региона.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha