Областна администрация Русе ще участва в тържествата по случай 144-ата годишнина от създаването на ВМС

Областна администрация Русе ще участва в тържествата по случай 144-ата годишнина от създаването на ВМС
Публикация   18:25     06 Авг, 2023 /     akcent.bg   /     371

   Областният управител Данаил Ковачев и неговият заместник Георги Георгиев ще участват в утрешните тържествата в Русе по случай 144-ата годишнина от създаването на Военноморските сили /ВМС/. Предвидено е двамата да присъстват на военния ритуал по полагане на венци и цветя пред Паметника на моряка, който ще се състои от 19.00 часа. Там Ковачев ще произнесе и кратко слово. В 18.15 часа цветя ще бъдат поднесени пред паметната плоча на първия командващ Българския военен флот и основател на Морското училище капитан-лейтенант Александър Конкевич.

   Припомняме, че от 20.00 часа жителите и гостите на Русе ще могат да се насладят на празничен концерт на Представителния духов оркестър на ВМС. Събитието ще се проведе пред Доходното здание.

  През деня ръководството на Областната администрация в крайдунавския град ще се срещне с командира на ВМС контраадмирал Кирил Михайлов, както и с представители на Щаба на военния ни флот.

   Тържествата в Русе са организирани от ВМС и се провеждат със съдействието на Общината и Областната управа. От Областната администрация са в контакт с всички институции, които също имат ангажимент по организацията на мероприятията. Сред тях са Областната дирекция на МВР и Военна полиция.

   Традицията честванията да започват от Русе датира от далечната 1956 г., тъй като в дунавския град през 1879 г. е поставено началото на Военния флот в Княжество България.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha