Четвъртък, 16 Май 2024

Дават на съд дрогирания шофьор, катастрофирал и убил спътника си на входа на Русе от София

Дават на съд дрогирания шофьор, катастрофирал и убил спътника си на входа на Русе от София
Публикация   18:37     04 Авг, 2023 /     akcent.bg   /     378

   Окръжна прокуратура – Русе внесе в съда обвинителен акт срещу  обвиняем,  управлявал автомобил с превишена скорост след употреба на амфетамин и метаамфетамин и допуснал пътнотранспортно произшествие, при което по непредпазливост причинил смърт на 40-годишен мъж (неговспътник) - престъпление по чл.343, ал.3, пр.2, б.“б“,пр.1, вр. чл. 343, ал.1, б. „в”, пр.1 във вр.с чл. 342, ал.1, пр.3 от НК.

   Обвиняемият М.Ш.  и пострадалият били близки приятели и работели заедно на строителен обект. Въпреки, че преди това обвиняемият бил употребил амфетамин и метамфетамин, на 17.02.2023 г. около 07,00 часа двамата тръгнали за работа с лек автомобил „Фолксваген“, управляван от обвиняемия. При движението си по път гр. Русе – гр. Велико Търново, в землището на гр. Русе, обвиняемият нарушил правилата за движение по пътищата, като не контролирал непрекъснато пътното превозно средство, което управлявал и се движил с превишена скорост от 83,7 км/ч, при максимално разрешена от 80 км/ч.

   В резултат на това загубил контрол надлекия автомобил, койтонапуснал платнотоза движение и се блъснал в крайпътнотодърво. При настъпилото пътнотранспортно произшествие по непредпазливост причинил смъртта на Н.  К., който пътувал на предната седалка в автомобила. Деянието е извършено след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин.

   Предстои насрочване на делото за разглеждане пред съда.       

* Съгласно чл.31, ал.3 от Конституцията на Република България  и чл. 16 от НПК обвиняемият се смята за невиновен до установяване на противното с влязла в сила присъда.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha