Санкции за над 700 000 лева са наложени от русенската „Автомобилна администрация“

Санкции за над 700 000 лева са наложени от русенската „Автомобилна администрация“
Публикация   19:33     03 Авг, 2023 /     akcent.bg   /     509

   Мерките за безопасност на движението по пътищата обсъдиха областният управител на Русе Данаил Ковачев и директорът на Регионална дирекция „Автомобилна администрация“ Венцислав Шахънов. По време на срещата Ковачев посочи, че е необходим ефективен контрол за подобряване на транспортната безопасност. „Разчитам на целенасочена и съвместна работа с всички отговорни институции в тази сфера“, коментира Ковачев. От своя страна Шахънов увери областния управител, че целогодишно текат засилени проверки при превоза на пътници и товари. Следи се най-вече за техническата изправност на моторните превозни средства, както и дали шофьорите спазват регламентираните почивки. Инспекторите проверяват и дали не са претоварени камионите. Контролът се извършва както през светлата, така и през тъмната част на денонощието.

   Обсъден бе и проблемът с нерегламентираните превози, които обикновено през лятото се увеличават. Според Ковачев трябва да се направи всичко възможно, за да се пресече незаконното транспортиране на пътници и стоки, което застрашава живота и здравето на хората, а също така ощетява и реалната икономика.  Директорът на „Автомобилна администрация“ Венцислав Шахънов посочи, че и по този проблем се работи активно, като от институцията бележат напредък.

   За първите шест месеца на тази година от Регионална дирекция „Автомобилна администрация“ са съставили и издали 1899 наказателни постановления на обща стойност 734 808 лв. От там уверяват, че ключов приоритет пред тях продължава да бъде обучението на младите водачи. „Много добре осъзнаваме необходимостта от това да защитаваме хората по пътищата, което ни провокира да влагаме всички налични ресурси“, сподели Шахънов.  

 

 

Тагове : санкции , АА , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha