Понеделник, 29 Април 2024

В Световната седмица на кърменето УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ организира отворени врати за бъдещи и настоящи родители

В Световната седмица на кърменето УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ организира отворени врати за бъдещи и настоящи родители
Публикация   07:25     27 Юли, 2023 /     akcent.bg   /     1831

   Раждането и първите мигове с бебето са дългоочаквани моменти, изпълнени с много радост, но и притеснения за родителите. С цел да разсеят всички митове и да подготвят майките и татковците за голямото събитие, специалистите по акушерство и гинекология и неонатология на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ организират среща с бъдещи и настоящи родители. Събитието ще се проведе от 10:00 часа на 3-ти август 2023 г. (четвъртък). В началото посетителите ще имат възможност да надникнат в отделенията, в които протича процесът на появата на бебето, а после ще преминат към Семинарната зала на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“.

 Тематиката на срещата ще бъде в две направления. В първата част началникът на отделение по Акушерство и Гинекология – д-р Стела Минчева ще отговори на всички въпроси на бременните и ще запознае тях и техните придружители с етапите, през които преминава раждането. Втората, с акцент върху кърменето, ще бъде представена от д-р Татяна Итова, началник на отделение по Неонатология. Родителите ще имат възможност в спокойна и непринудена беседа със специалистите да научат повече за подготовката за прибирането на бебето у дома. Чрез инициативата медиците ще отбележат и Световната седмица на кърменето (1 - 7 август). В тази насока УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ предвижда и едноседмична информационна кампания в социалните мрежи, в която специалистите ще дават кратки и практични съвети за кърменето.

   За да се подсигурят максимален комфорт и безопасност по време на срещата, местата са ограничени. Достъпът до събитието, което ще се проведе в сградата на лечебното заведение с адрес: гр. Русе, ул. „Рига“ № 35, ет. 2,  е с предварително записване на тел. 0882 670282.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha