Понеделник, 29 Април 2024

Горещините пренасочват летовници към Албена

Горещините пренасочват летовници към Албена
Публикация   06:47     26 Юли, 2023 /     akcent.bg   /     1368

Плаващият аквапарк в морето е най-новата атракция във ваканционно селище

  Французи и скандинавци бележат ръст сред гостите на курортен комплекс "Албена". Това съобщи търговският директор Маргита Тодорова пред Акцент. БГ. Сред причините за увеличените резервации са и горещините, които заливат предпочитаните от тях досега европейски курорти.

  В разгара на летния сезон сред почиващите преобладават вече традиционно германци, румънци и българи. Едни от най-ниските цени на чадър и шезлонг /по 7 лв/ правят плажа и по тази причина предпочитан, както и заради почистения плаж и широката плажна ивица. И тази година първите два реда чадъри са платени, така че със сигурност може да бъдат наети при желание за повече екстри.

   Плаващият аквапарк в морето е най-новата атракция във ваканционно селище “Албена". Разположен в акваторията срещу Beach Club Ganvié, той предлага 12 отделни зони, включващи трамплин, пързалки, батут, зони за катерене и скачане. Съоръжението е подходящо за всички възрасти, като деца с височина под 120 см трябва да бъдат с по-възрастен придружител.  

                                   

Фейк новината за замърсени води в Черноморието от Украйна не са отказали резервации, но са забавили до известна степен осъществуване на намеренията на летовници от България.

  Сред облужващите курортистите тази година са привлечени по програмата за временна заетост близо 800 работници, основно от Киргистан, Турция и Украйна, каза Маргита Тодорова. Това са близо два пъти повече спрямо миналата година. Част от тях са в "Албена" за втори и трети път.

 Една от най-важните грижи за гостите на "Албена" е гарантирана вкусна и екологична храна. Затова всички храни и зеленчуци преминават задължителна входяща проверка. Половината от продуктите са собствено производство или се доставят от производители с доказано производство на екологично чисти плодове и зеленчуци.

   Минимално увеличение има на таксата за паркиране в различните зони.

  Летовниците в обявения за зелен курорт в разгара на сезона са повече от миналата година.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha