Митко Кунчев ДБ е най-вероятният нов областен управител

  Митко Кунчев ДБ е най-вероятният нов областен управител
Публикация   07:39     19 Юли, 2023 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     888

Депутати: Кандидатурата е вероятната, но все още не е взето решение

    Бившият директор на МГ „Баба Тонка”, бивш общински съветник и депутат Митко Кунчев много вероятно е да бъде новоназначеният областен управител на област Русе.

  Това сочи проучването, което Акцент.БГ направи от началото на тази седмица след представители на местните политически сили.

  Минути след публикуване на текста депутати уточниха, че кандидатурата е  тази, но няма окончателно решение.

  Името на Кунчев бе потвърдено от членове на Демократи за Силна България. От Промени Русе, местната структура на Продължаваме промяната също така потвърдиха, че са застанали зад тази кандидатура.

  В публичното пространство се завъртя и името на Орлин Пейков, които бе в кандидат- депутатската листа на Промяната, но явно в търсене на консенсус между ПП и ДБ се е стигнало до това решение.

  Разбира се, ГЕРБ също има готовност да предложи своя номинация за областен управител. Като най-вероятно бе това на бившия вече шеф на ДАНС в Русе Георги Георгиев, но той заяви, че никой официално не е говорил на тая тема с него. Други от ГЕРБ пък напомниха за изразената позиция на лидерът им Бойко Борисов, че партията няма да се меси в масовите нови назначения на всички нива от ПП- ДБ в правителството-

   Потърсени за коментар двама от народните представители на управляващото мнозинство от Русе, членове на Комисията за избор, не казаха нищо- нито дали това е така, нито кога бъде обявено правителственото решение /вероятност това да стане има и днес на заседание на кабинета/.

  Със сигурност смяната на русенския валия е важно най-вече с провеждането на предстоящите местни избори, а вероятно  по-късно и на предсрочни парламентарни, коментират суетенето около предложенията за областен управител на Русе местни политически активисти.

   Бившият директор на МГ Митко Кунчев . Роден е на  14.09.1957  в Русе.

През 2019 г. бе  водач на листата на ДБ и получи над 2600 преференции, които го пратиха в парламента.

   След служебното партийно назначаване на Стефан Тафров за водач на листата Кунчев се отказа от участие в парламентарните избори през юли и ноември.

Като общински съветник в Русе от от 2019 г.до април 2021 г, когато влиза в парламента като част от групата на „Демократична България“ участва в работата на постоянните комисии по образование, наука и иновации и по бюджет и финанси.

  Митко Кунчев  е математик, близо 30 години е директор на МГ „Баба Тонка“, Русе. Автор на много статии и доклади по математика и по проблеми на образованието, пионер във въвеждането на обучение по роботика за ученици от пети до седми клас. Заедно с Фил Бъджел, Англия, издава студията „Обща теория на образованието“. Има квалификация, свързана с изграждане на училищни екипи за прогресивни педагогически практики и лидерство за наставници в системата на образованието.

  През август миналата година оглави ново сдружение за местни политики „Проект 7000”, в което участва и депутатът от ДБ Иван Белчев.

 

 

Тагове : Кунчев , валия , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha