Физиотерапевтичната болница „МЕДИКА“ с нов адрес

Физиотерапевтичната болница „МЕДИКА“ с нов адрес
Публикация   19:08     03 Юли, 2023 /     akcent.bg   /     580

В новия си дом лечебното заведение има възможност да предложи повече удобства

    Единствената в Североизточна България специализирана болница за активно лечение по физикална и рехабилитационна медицина „МЕДИКА“ се премести на нов адрес. От началото на месец юли 2023 г. лечебното заведение се помещава в сградата на УМБАЛ „МЕДИКА РУСЕ“ в гр. Русе, ул. „Рига“ № 35, ет. 4 и 6. Входът за болницата е от южната страна на сградата.

   В новия си дом лечебното заведение има възможност да предложи повече удобства. Освен в комфортните стаи, в които се извършват голяма част от процедурите, пациентите възстановяват двигателната си дейност и в двете нови зали за лечебна физкултура. Болницата разполага и със зали, в които са инсталирани апарати за ниско-, средно- и високочестотни токове. Оборудвана е и с последно поколение апарати за лечение на болезнени състояния - високоинтензивни магнити, апарати за текар терапия и ударновълнова терапия.

   Като вече утвърдено име и поради уникалността на предлаганите услуги,  СБАЛФРМ „МЕДИКА“ привлича пациенти не само от Русенска, но и от областите Силистра, Разград, Търговище, Велико Търново, Тутракан и др. В болницата работи добре подготвен мултидисциплинарен екип, който лекува и се грижи за пациенти с ортопедични, неврологични и кардиологични заболявания. Лечебното заведение е често посещавано и от деца, младежи и възрастни с детска церебрална парализа /ДЦП/, мускулна дистрофия и други неврологични заболявания. При пациентите с ДЦП от 0 до 18 години се работи и по методите на „Войта” и „Бобат”. Физиотерапевтичната болница се е доказала през годините като надежден партньор на РУ „Ангел Кънчев“, Български червен кръст, Община Русе, НПО-та, организации и учреждения, работещи в системата на социалните услуги.

   Смяната на адреса на физиотерапевтичната болница е в резултат на планирани ремонтни дейности в сградата, в която се помещаваше до сега, свързани с надграждането на дейностите на лечебното заведение.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha