Вторник, 21 Май 2024

Акад. Христо Белоев, ДТН, DHC MULT – ректор на Русенския университет стана Почетен гражданин на Силистра за 2023 г.

Акад. Христо Белоев, ДТН, DHC MULT – ректор на Русенския университет стана Почетен гражданин на Силистра за 2023 г.
Публикация   18:52     29 Юни, 2023 /     akcent.bg   /     467
    На свое заседание от 29 юни 2023 г. Общинският Съвет на гр. Силистра избра за Почетен гражданин на Силистра за 2023 г. акад. Христо Белоев, дтн, DHC mult – ректор на Русенския университет, номиниран за наградата от академичния състав на Филиал Силистра.
 
   Постиженията в дългогодишната академична научна, административна и обществена дейност на акад. Белоев, както и работата му като ректор за създаване на Академична Дунавска ос, включваща филиалите на университета в Силистра, Видин и Разград;
   създаването на мрежа от връзки с различни институции, с цел постигане на диалог и максимално ползотворно взаимодействие между висшето образование и потребностите на работодателите;
   включването на филиал Силистра в университетски и европейски проекти, чрез които се осъществява пълноценното участие на филиал Силистра в редица дейности по трансграничното сътрудничество; партньорството на Русенския университет в проектни дейности с община Силистра, свързани с нейното модернизиране и развитие чрез създаване на екологично чиста среда, е израз на неговия принос за успешната дейност на филиал Силистра и утвърждаването му като водеща акредитирана образователна институция в града и региона.
 
    Това от своя страна е принос за подобряване на образователната, социалната и културната среда, както и за създаване на педагогически и инженерни кадри, които се реализират в региона и чрез дейността си повишават научния и професионалния статут на духовния и икономическия живот в община Силистра.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha