Министър Кирил Вътев пред Акцент.БГ: В Сливо поле имам доста участия в народни борби

Министър Кирил Вътев пред Акцент.БГ: В Сливо поле имам доста участия в народни борби
Публикация   13:10     29 Юни, 2023 /     akcent.bg   /     329

   Земеделският министър Кирил Вътев за голяма част от присъстващите вчера на официалното откриване и националната жътвена кампания в Борисово беше в необичайна компания.

 Затова и потърсихме отговор на загадката от министъра, за когото се знае, че е бивш спортист и треньор по борба.

   Ето и коментара му:

    За Георги Ачев каквото и да кажа, ще е малко... Той е легенда, той е нашият духовен баща.

  С Валентин Йорданов се знаем от спортното училище- тъй бе от втория випуск след мен. Сигурно няма българин, който да не знае или да е чувал за седемкратния европейски и седемкратен световен шампион.

   Фейзула Кязим е по-голям от нас.  Той е човекът,  който поддържа от душа и сърце развитието на Спортен клуб по Борба „Дунав“ гр.Сливо поле. Когато го гледахме навремето с анцунг „България” си мислехме- дали и кога и ние ща се облечем така.

  Това са хора, с които се познаваме от много години и имаме много общи преживявания и спомени..

  Искам само още да кажа и всички да разберат и да запомнят, че борците не са мутри, а нормални хора. Мисля, че ние четиримата сме доказателство за това, добави министър Вътев.

    Кирил Вътев е на 64 години. Роден е в село Загражден, Плевенска област. Когато открили спортно училище в Русе, той искал да запише конен спорт, но такава специалност още нямало. По неволя трябвало да избира между борба и баскетбол: За второто бях прекалено дребен и барабар Петко с мъжете реших да ставам борец.

  Кирил Вътев е завършил Националната спортна академия с профил "Свободна борба" (1978-1982) и в продължение на 11 години е бил треньор по свободна борба. Напуска спорта през 1991 г. Заедно с брат си започват производство на сандвичи, но се оказва, че трудно се намират качествени колбаси. През 1993 г. регистрират фирмата "Тандем-В" и постепенно от производството на сандвичи преминават към месните деликатеси.

   Член на УС на Асоциацията на месопреработвателите в България.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha