Представители на Йорданския университет за наука и технологии на посещение в Русенския университет

Представители на Йорданския университет за наука и технологии на посещение в Русенския университет
Публикация   16:24     27 Юни, 2023 /     akcent.bg   /     307
   Представители на Йорданския университет за наука и технологии, посетиха днес Русенския университет “Ангел Кънчев”. Проф. Яхия Тащуш и проф. Фади Несир Сджул от Йорданския университет за наука и технологии в гр. Ирбид (вторият най-голям град в Йордания с население около 2 млн. души) се срещнаха с академичното ръководство на русенското висше училище.
 
   На срещата присъстваха ректорът на Русенския университет - академик Христо Белоев, заместник-ректорът по интернационализация и комуникационна политика доц. д-р Десислава Атанасова и преподавателите в катедра “Телекомуникации” от Факултет “Електротехника, електроника и автоматика” доц. д-р Нина Бенчева - заместник-ръководител катедра по учебната дейност и доц. д-р Пламен Захариев - заместник-ръководител катедра по научната дейност.
 
   Академик Белоев изрази удовлетворението си от досегашното много добро партньорство по програма “Еразъм” между двата университета. Той информира гостите, че в момента в Русенския университет има 6 студенти от Йордания, като 4 от тях са от Йорданския университет за наука и технологии, а двама са от университета в гр. Зарка.
 
   Ректорът на русенското висше училище запозна йорданските преподаватели със структурата на университета, с възможностите за обучение в него, както и с неговата международна дейност.
 
   От своя страна, гостите също представиха своя университет и неговата дейност.
Бяха обсъдени въпроси, свързани с разширяване на обмена на студенти, задълбочаване на сътрудничеството и осъществяването му в различни нови форми, включително водене на онлайн курсове, участие в парньорски докторски програми или обучение на йордански докторанти в Русенския университет, съвместни научни проекти с обща тематика, конференции и симпозиуми.
 
    Йорданският университет за наука и технологии е акредитиран в следните области: Авиационна техника, Биомедицинско инженерство, Инженерна химия, Гражданско инженерство, Компютърно инженерство, Компютърни информационни системи, Компютърни науки, Електроинженерство, Индустриално инженерство, Машиностроене, Мрежово инженерство и сигурност, Нуклеарно инженерство, Софтуерно инженерство. Преподавателите в университета са 1749, а студентите са 27012 души. Университетът има 13 факултета и извършва обучение в 46 бакалавърски програми.


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha