ГЕРБ ще предложи Илиана Иванова за еврокомисар

ГЕРБ ще предложи Илиана Иванова за еврокомисар
Публикация   18:55     21 Юни, 2023 /     akcent.bg   /     280

   ЕРБ съобщи кандидатурата си за еврокомисар - това е членът на Европейската сметна палата Илиана Иванова. Името ѝ бе обявено пред журналисти в кулоарите на парламента от лидера на партията Бойко Борисов.

   По думите му Иванова е много добре познато лице в Брюксел. В биографията ѝ, която почти веднага бе разпространена от пресцентъра на ГЕРБ, пише, че от 2022 г. до момента Иванова е и председател на Комитета за контрол на качеството в Европейската сметна палата (ЕСП). Била е три мандата председател на Втори одитен състав, отговарящ за "Инвестиции за сближаване, растеж и приобщаване". От 2009 до 2012 година е била член на Европейския парламент, като е избрана за заместник-председател на комисията по бюджетен контрол и като член на комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите.

   Според биографичната справка, публикувана на сайта на Европейската сметна палата, Иванова е родена в Стара Загора. В продължение на две години е била член на Столичния общински съвет. В периода 2004-2006 година е анализатор в банки и финансови институции в Далас и Аризона, САЩ. През 2004 година защитава MBA в глобалното управление от Thunderbird University, Arizona State University, Аризона, САЩ. През 1999 г. получава магистърска степен по международни икономически отношения от Икономическия университет във Варна.

   "Имахме още няколко кандидата, много способни, но партията застана зад Илиана Иванова", каза Борисов и заяви, че именно тя трябва да бъде избрана за еврокомисар, тъй като "Продължаваме промяната - Демократична България" нямат свое политическо семейство в европейския парламент.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha