Седмото иновативно младежко иновативно Експо в Русенския университет с международно участие

Седмото иновативно младежко иновативно Експо в Русенския университет с международно участие
Публикация   14:44     05 Юни, 2023 /     akcent.bg   /     262

  Днес официално бе открито седмото иновативно младежко експо в Русенския университет „Ангел Кънчев“, което се провежда под егидата на министъра на образованието и науката. Инициативата се реализира от Академичното ръководство и Студентския съвет на Русенския университет, с участие на Националното представителство на студентските съвети в България. Съорганизатор е фондация „Еврика“, а партньор – „Асоциация на индустриалния капитал в България“.

   В своето приветствие, акад. Христо Белоев обърна внимание, че в тазгодишното експо на 50 щанда студенти и ученици ще представят иновативни продукти и ще демонстрират най-новите постижения в своите професионални области, а новост е участието на студенти и студентски формации от други държави, които са в университета по Програма Еразъм+.

   „През последните години ставаме свидетели на все по-динамично развитие на университета. Обучаващите се тук имат достъп до една от най-добрите и съвременни учебни бази в страната, както и до висококвалифицирани преподаватели, коити не пестят време и енергия, за да подготвят своите възпитаници по най-добрия начин, с тези думи заместник областният управител Детелина Ачева се обърна към присъстващите.

   На събитието, което се проведе пред „Канев Център“ присъстваха Пенчо Милков – кмет на Община Русе и неговият заместник  Димитър Недев,  Иво Пазарджиев – председател на Общински съвет – Русе, Найден Късов – заместник областен управител на област Разград, д-р Росица Георгиева –началник на Регионално управление на образованието – Русе, представители на академичната общност, работодатели, студенти и ученици.  Сред официалните гости бяха и представители на Тараклия, в лицето на зам.-председателя на Областния съвет Александър Боримечков.

   Паралелно на експото се провежда и Студентска научна сесия “Best Paper Crystal Prize’23”, на която ще бъдат отличени финалистите в CHC’23 на Русенския университет.

   Музикален поздрав към присъстващите отправиха децата от Фолклорен танцов състав „Талисманче“ – Тараклия.

Тагове : Експо , РУ ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha