Вторник, 14 Май 2024

Кой е Атанас Славов, новият правосъден министър в проектокабинета ,,Денков-Габриел,,

Кой е Атанас Славов, новият правосъден министър в проектокабинета ,,Денков-Габриел,,
Публикация   12:22     03 Юни, 2023 /     akcent.bg   /     217

   Мария Габриел обяви официално имената на министрите в кабинета. Единственото сменено име от предварителния списък на проектокабинета им с акад. Николай Денков е това на правосъдния министър. До последно се смяташе, че постът ще заеме сегашният зам.-министър на правосъдието Емил Дечев. Той обаче е сменен от конституционалиста и настоящ депутат от ДБ Атанас Славов.

   Славов е роден е на 3 декември 1979 г. в Усогорск, СССР. Работи като адвокат от гражданския сектор. Съветник е по конституционни въпроси на вицепремиера и министър на правосъдието Христо Иванов (2014 – 2015) и съветник по законодателни въпроси на вицепремиера и министър на вътрешните работи (2016). Участвал е в екипа, подготвил промените в Конституцията през 2015 г., както и в подготовката на десетки законопроекти.

   Преподавател е по публичноправни науки в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Доктор по право на Университета на Глазгоу и доктор по конституционно право на Софийския университет. Депутат в 45-ото, 46-ото, 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha