Над 430 танцьори от ЕРЕМИЯ ще танцуват на площада в Русе благотворително

Над 430 танцьори от ЕРЕМИЯ ще танцуват на площада в Русе благотворително
Публикация   17:05     16 Май, 2023 /     akcent.bg   /     264

    За поредна година благотворителната кампания „Да пренесем доброто с хорото“ е готова да сътвори чудото на българския фолклор в реалността. В началото на юни стотици хороигралци ще танцуват в град Русе, за да насочат внимание към изграждането на площадка със спортни съоръжения за деца в неравностойно положение. 

   Инициативата на школа по български народни хора „Еремия“ град София, ще бъде реализирана в партньорство с най-голямата танцова школа в града „Играорци Русе“ с ръководител г-н Богдан Донев. Събитието се организира под егидата на кмета на Община Русе - г-н Пенчо Милков. Стремежът им е  да запалят  искрата в стотици, в подкрепа на кауза, превръщаща града им в по-красиво и смислено място.

    До момента „Еремия“  са танцували в Пловдив, Самоков, Търговище, София и още много градове, като само преди месеци заедно с Клуб “Северняците” с ръководител г-н Джейлян Демирев.  събират над 7600 лв. в помощ на децата, настанени в центрове от семеен тип в гр. Плевен.

   На ход е Русе, когато на 10 юни, от 12:00 ч., танцьорите от „Еремия“ ще пристигнат в града, за да извият хоро с танцьорите от “Играорци Русе” на площада пред Общината. Мисията този път е: изграждането на площадка със спортни уреди в Младежкия парк  за деца с увреждания и младежи в неравностойно положение.

    Благодарение на енергията на българското хоро и магичния заряд, които то носи, се очаква над 600 души от двете школи да се хванат на хорото,  в търсене на съмишленици и средства в името на благородната кауза.

   „Време е „еремийци“ да извият ново хоро с мисия: мисия за равностоен живот - казват танцьорите от „Еремия“ и основателят на школата Ивайло Георгиев - На 10 юни, от 12:00 ч. очакваме всички притежатели на добри сърца от гр. Русе и околността да се  хванат за ръце в ритъма на българския танц, за да пренесат доброто с хорото!“

Вижте малко от чудото, което създават Еремия

    Всички привърженици на кампанията „Да пренесем доброто с хорото“ може да разберат повече за инициативата и през социалните мрежи на „Еремия“: Школа по български народни хора "Еремия" | Facebook и  Instagram: Еремия - Школа по български народни хора (@eremia_sofia) • Снимки и видеоклипове в Instagram



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още