Четвъртък, 9 Май 2024

Министър Шишков в отговор на депутата Георги Кръстев: Изграждането на магистралата Русе – Търново започва през септември!

Министър Шишков в отговор на депутата Георги Кръстев: Изграждането на магистралата Русе – Търново започва през септември!
Публикация   17:46     14 Май, 2023 /     akcent.bg   /     435

   Строителството на автомагистрала Русе- Велико Търново ще започне месец септември тази година. Това стана ясно в петък по време на парламентарния контрол от изявление на министъра на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков в отговор на зададен от парламентарната трибуна въпрос от народния представител от Русе Георги Кръстев. Информацията до медиите е от пресцентъра на областната структура на ГЕРБ- Русе .

   Спазвайки поетите по време на предизборната кампания ангажименти към русенци, Кръстев отправи питане относно проекта за автомагистрала Русе-Велико Търново. Във връзка с противоречивата информация, която излизаше поетапно през последния месец, той изиска директно от трибуната на Народното събрание министърът да даде ясен и недвусмислен отговор на въпросите, свързани със започването и сроковете за строителство.

   От изявлението на Шишков дойде оптимистичната за Русе информация, че: 1. През септември месец тази година ще започне строителството на обекта с пътен възел при пресичането на път 2.54 гара Бяла, с. Вардим до пътен възел гара Бяла при километър 68 - 566. 2.

   Що се отнася до участък Русе-Бяла първо предстои проектиране, което следва да завърши на 12 май 2024 г., а строителството, което ще започне след това ще трае 1550 календарни дни. 3. Що се отнася до обхода на Бяла, проектирането следва да завърши на 13 март 2024 г., а за строителство са отредени 1300 дни. Когато става дума за този проект, който е от изключително значение, всяко забавяне е нередно и непростимо, подчерта депутатът.

   „В качеството си на народен представител от 19-МИР Русе няма да спра да задавам въпроси и да работя усилено за реализирането на автомагистрала Русе-Велико Търново”, заявява решимостта си Георги Кръстев



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha