Малолетният убиец от Белград носил два пистолета и коктейл ,,Молотов,,

Малолетният убиец от Белград носил два пистолета и коктейл ,,Молотов,,
Публикация   18:00     03 Май, 2023 /     akcent.bg   /     317

Слаба оценка по история е предизвикала гнева на отличника

   Девет са дотук жертвите на малолетния убиец от Белград Коста Кечманович. Седем момичета, едно момче и охранител загинаха, след като техният съученик влезе въоръжен в училище и откри стрелба, предаде главният редактор на Euronews Сърбия Боян Бъркич.

   Други пет ученички и учителка се намират в болница, а състоянието на едно от децата и преподавателката е тежко.

   От полицията съобщиха нови подробности около това как се е случило самото нападение. 13-годишният ученик първи убил охранителя на училището, след това трима ученици в коридора, а след това влязъл в кабинета по история на училище "Владислав Рибникар", където ликвидирал още пет от децата вътре. Там ранил и останалите. Много от учениците се крили под чиновете, а част от тях избягали през заден вход, сподели бащата на ученичка пред AP. 

   Коста носил и използвал две оръжия – един пистолет 9 милиметра калибър и един малокалибрен. И двете са били законно притежавани от баща му. След като убил съучениците си, излязъл сам от училището и се е обадил в полицията. Скоро след това бил задържан. 

Той е обезоръжен и докато инспекторът му слагал белезници, го попитал защо е убил децата. Коста му казал: „Аз съм психопат!“, съобщи darik.bg. 

   Било установено, че той носи у себе си и три коктейла „Молотов“ – саморъчно направени бомби, които е искал да взриви, но още не е ясно защо се е отказал.

   От полицията съобщиха, че Коста е имал нарисувани скици на класни стаи и подготвен списък с хора, които е планирал да атакува. Ученикът е използвал пистолета на баща си, който е бил лицензиран. Оръжието се съхранявало в сейф, но Коста явно е знаел кода. Бащата също е арестуван, предаде AP.

   Коста е бил сред най-талантливите ученици в цялото училище. Печелил е множество награди от състезания по математика и биология. 

   Според последна информация, слаба оценка по история е предизвикала гнева на отличника.

   Приятелите му от училище казват за него, че винаги е бил спокоен и свит, и никога не е създавал проблеми, а се е отличавал с примерното си поведение. 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още