Опит за покушение срещу главния прокурор. Около обяд бомба е избухнала пред автомобила, с който Гешев се е движел със семейство си, на път от Самоков към София.  Според органите на реда целта е била покушение над обвинител номер едно. Образувано е наказателно производство за терористичен акт. 

       В 11:45 всички институции са вдигнати на крак заради случилото се на пътя Самоков- Ковачевци. Органите на реда са категорични - не се касае за сплашване, а за опит за убийство на главния прокурор.

   След сигнала веднага от болницата в Самоков са тръгнали линейки. На мястото е имало дупка от взрива, но не и пострадали.

   Главният прокурор вероятно е бил проследен. Опитът за покушение е бил професионално направен и добре изпълнен, заяви директорът на следствието.

   Бомбата е била с не по-малко от 3 кг тротилов еквивалент, по първоначалното мнение на експертите, но и с осколки, които са се разпилели и забили в отсрещните дървета. Металните сачми, които намерихме, бяха с големина на човешки нокът. Борислав Сарафов, директор на Националната следствена служба

   Иван Гешев е добре, предприети са допълнителни мерки за неговата сигурност. Разследването на терен тече, следови кучета търсят евентуални следи от извършителите.

   Ние защитаваме живота и здравето на българските граждани... Петър Тодоров, главен секретар на МВР

   Утре служебният премиер Гълъб Донев ще проведе съвещание с вътрешния министър Иван Демерджиев и всички служби, които работят по случая. На него ще стане ясно какви действия ще бъдат предприети.