Честването на 1 май премина под надслов Мир, труд, солидарност в Русе

 Честването на 1 май премина под надслов Мир, труд, солидарност в Русе
Публикация   18:32     01 Май, 2023 /     akcent.bg   /     252

То беше организирано от КНСБ и КТ „Подкрепа", заедно с БСП Русе

   Първомайско тържество се състоя днес в град Русе. Тази година честването на 1 май премина под надслов Мир, труд, солидарност и беше организирано от КНСБ и КТ „Подкрепа", заедно с БСП Русе. На събитието присъстваха , Крум Зарков, член на Националния съвет на БСП и Министър на правосъдието в момента, Петър Витанов, евродепутат от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент и Иван Иванов, народен представител от Коалиция "БСП за България" Русе.

   Поздравление към присъстващите отправи  Боянка Димитрова от КНСБ, която се обърна към тях с думите "Да живее работеща България!" , тя заяви, че КНСБ ще продължава своята мисия за защита правата на работещите.  "Машините и изкуственият интелект не могат да заменят човешкия ум и човешкия труд и само ако се обединят трудещите се ще могат да отстояват своите права." каза евродепутатът Петър Витанов.

   Крум Зарков също поздрави русенци: "Русе е един от най-борбените градове и на този ден освен да празнуваме трябва да сме готови да продължим борбата за социална справедливост." Правото на труд е основно човешко право и само с достоен труд може да има достоен живот.

    Нека ежедневно отстояваме правата за равно възнаграждение за равен труд, за справедливо възнаграждение, съответстващо на човешкото достойнство, на здравословни и безопасни условия на труд, на почивка и периодичен платен отпуск."  с тези думи завърши тържеството народният представител Иван Иванов.

   За да отбележат Празника на труда и международната работническа солидарност на площад "Свобода" пред Община Русе се бяха събрали десетки русенци. Поздравителен спектакъл за тях поднесоха изпълнители от Фолклорен танцов театър "Найден Киров", с ръководител Богдан Донев.

Тагове : БСП , КНСБ , 1 май ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още