Четвъртък, 16 Май 2024

ПП-ДБ ще предложат управленска програма на другите партии - започват от ГЕРБ

ПП-ДБ ще предложат управленска програма на другите партии - започват от ГЕРБ
Публикация   16:44     26 Апр, 2023 /     akcent.bg   /     224

Втората политическа сила в парламента може и да представи състав на кабинет

    Втората политическа сила в парламента, формацията ПП-ДБ, може и да представи състав на кабинет, както поиска лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Това съобщи съпредседателят на парламентарната група на коалицията Николай Денков. Томислав Дончев от ГЕРБ пък подчерта, че са склонни на компромиси, но не и на условия.

   ПП-ДБ имали положителна нагласа да представят свои кабинет и програма преди ГЕРБ СДС, но първо трябвало да се обсъди в коалицията, посочи Николай Денков.

   Това, което ще направим, е да подготвим такава програма и да я обсъдим с парламентарните групи, разбира се ще започнем с ГЕРБ-СДС като най-голяма, каза още той.

   Според Томислав Дончев 1/3 от пътя за правителство е вече извървян. Той подчерта, че ГЕРБ са направили компромис да не получат, а да очакват от тях подкрепа и не са готови за повече компромиси.

   Когато търсиш подкрепа, даваш аргументи, включително това е предложението ни за Министерски съвет, екип от професионалисти може ли да получи вашата подкрепа. Когато търсиш подкрепа не трябва да поставяш условия, каза Томислав Дончев от ГЕРБ -СДС

   От ДПС са готови да разговарят и с първия, и с втория в парламента, но засега не са получили покани.

   Засега не сме част от това ново оформящо се мнозинство и сме опозиция, подчертавам засега, сподели Мустафа Карадайъ", председател на ДПС.

   Според лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов за ПП ДБ няма правилен ход, защото само ще загубят от разговорите си с ГЕРБ-СДС. Ако направят правителство с ГЕРБ на следващите избори ще се борят за влизане в парламента, категоричен беше Костадинов. 

   Готови за разговори са и от БСП и ИТН, без обаче да декларират подкрепа за когото и да е.

  Лидерът на партията Корнелия Нинова заяви, че ако бъдат поканени – ще се отзоват.

   Тошко Йорданов от „Има такъв народ“ каза, че е логично когато някой получи покана, да се отзове.

   Междувременно продължават работа групите на ГЕРБ -СДС и ПП-ДБ, които търсят общи решения за приемането на важните закони.

Тагове : ПП-ДБ , програма , ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha