Съдът окончателно реши, че ловен хотел на Румен Гайтански-Вълка трябва да бъде съборен

Съдът окончателно реши, че ловен хотел на Румен Гайтански-Вълка трябва да бъде съборен
Публикация   09:00     22 Апр, 2023 /     akcent.bg   /     210

   Върховният административен съд окончателно потвърди, че незаконният строеж на Румен Гайтански-Вълка до язовир "Искър" трябва да бъде съборен. Това съобщи Владислав Панев от "Зелено движение" (една от партиите в обединението "Демократична България") във "Фейсбук", който се позовава на решението на съда.

   В него се потвърждава, че с решението на по-ниската инстанция, на Административния съд-София град (АССГ), неправилно е била отхвърлена заповед на главния архитект на София Здравко Здравков. С нея той даде срок от 60 дни, смятано от 16 юни 2021 г., за събаряне на строежа в Държавно ловно стопанство "Искър". Вместо да изпълни заповедта на Здравков, фирмата-строител "Био Майнинг" АД я обжалва в АССГ, който я отмени като "незаконосъобразна" на 15 декември 2021 г.

   "Припомням, че строежът се намира на територията на Държавно ловно стопанство "Искър", съвсем близо до язовира. И се извършва по договор с фирмата на Вълка "Био Майнинг", която освен това получи 150 млн. лв. от Българска банка за развитие по времето на Стоян Мавродиев за продажбата на малка пътна фирма в Кърджалийско", пише Панев във "Фейсбук".

   Преди около два месеца съдът окончателно постанови, че трябва да бъде съборен и друг, по-малък незаконен строеж на фирмата на Вълка отново в Държавно ловно стопанство "Искър", в близост до големия строеж на ловен хотел със закрит плувен басейн, който е обект на решението на съда от днес, 21 април (показан на снимката).



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha