Иззеха 5670 електронни цигари на основата на марихуаната от търговската мрежа у нас

Иззеха 5670 електронни цигари на основата на марихуаната от търговската мрежа у нас
Публикация   03:34     21 Апр, 2023 /     akcent.bg   /     330

11 души са задържани. Предстои новата съставка да бъде добавен в списъка с наркотичните вещества

   5670 електронни цигари на основата на марихуаната са били иззети от търговската мрежа, съобщи главният секретар на МВР Петър Тодоров, цитиран от „БНТ“. 11 души са задържани при акция на МВР срещу разпространението на наркотици- аналог на марихуаната. Това съобщиха от МВР.

   При над 1000 проверки на магазини в страната са открити голям брой електронни цигари, които са леснодостъпни за подрастващите. Те са на основата на марихуаната, но не съдържат тетрахидроканабинол /THC/, а негов еквивалент хексахидроканабинолът /HHC/.

   Този вид наркотик е нов и предстои да бъде добавен в списъка с наркотичните вещества. Установено е, че цигарите са вкарани в страната с неясни документи. По случая са образуван 13 досъдебни дела.

   От МВР допълват, че за тях остава приоритет борбата срещу разпространението на наркотици, а усилията им в тази насока дават все по-видими резултати. Само в последните дни е установена оранжерия за канабис в Сливен, а в София разбита организирана престъпна група, като са иззети 400 грама кокаин и 50 000 лева.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha