Вторник, 14 Май 2024

Иво Пазарджиев предлага сайтовете на Общинските съвети в България да бъдат с идентичен домейн и общ изглед на среща на НАПОС-РБ

Иво Пазарджиев предлага сайтовете на Общинските съвети в България да бъдат с идентичен домейн и общ изглед на среща на НАПОС-РБ
Публикация   18:52     19 Апр, 2023 /     akcent.bg   /     268

    Над 100 председатели на Общински съвети от цялата страна провеждат своето Общо събрание на Националната асоциация в Р България (НАПОС-РБ) днес в Пловдив.

         Председателят на русенския Общински съвет Иво Пазарджиев е сред присъстващите на днешното събрание, а изказването, което той направи, беше в посока дигитално усъвършенстване на работата в местните парламенти в цялата страна.     

         Пазарджиев предлага всички сайтове на Общински съвети да бъдат с еднакъв домейн, което ще ги направи разпознаваеми и отличаващи се от останалите. Само значение на думата „домейн“ е именно такова – „част от йерархическото пространство на глобалната Интернет мрежа, която има уникално име“. В допълнение на своето предложение Пазарджиев отбеляза необходимостта от общ изглед, който сайтовете да притежават, като целта е по-лесно боравене и търсене на нужната информация.

         Към настоящия момент в НАПОС-РБ, която е учредена именно в Пловдив през 2004 г., членуват 192 председатели на Общински съвети, като броят им ежегодно се повишава.

         Сред основните задачи остават активното участие на асоциацията в законотворческия процес на Народното събрание по закони, касаещи местните власти и техните представители в най-важните сфери на местното самоуправление. Сдружението работи по сериозни обществени каузи, като една от идеите е децентрализацията – финансова и институционална.

         Председателят на Управителния съвет на НАПОС-РБ и председател на Общински съвет – Велико Търново Венцислав Спирдонов подчертава, че се работи усилено в посока привличането на нови членове на Сдружението, като интересен факт е, че в областите Велико Търново, Габрово, Добрич, Кърджали, Разград, Силистра и Сливен всички председатели на Общински съвети са членове на Асоциацията.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha