Понеделник, 13 Май 2024

Бил Клинтън пристига в България по покана на Кирил Домусчиев

Бил Клинтън пристига в България по покана на Кирил Домусчиев
Публикация   09:39     19 Апр, 2023 /     akcent.bg   /     367

   Американският президент Бил Клинтън (1993 – 2001 г.) пристига в България следващия месец по покана на главния изпълнителен директор на „Хювефарма“ и член на Консултативния съвет на Clinton Global Initiative (CGI) Кирил Домусчиев. Двамата ще участват в дискусия на тема Корпоративно социално влияние върху бъдещите поколения, с акцент върху важността на продоволствената сигурност и устойчивостта, пише Economic.bg.

   Бившият американски президент определя селското стопанство като катализатор за социална и икономическа промяна и именно поради тази причина секторът е в центъра на вниманието му.  

   Припомняме, че през октомври Кирил Домусчиев говори пред лидери от бизнеса и гражданското общество на Глобалната Инициатива на Президента Клинтън през 2022 г. Инициативата на бившия американски президент стартира през 2005 г., за да превърне идеите в действия⁠ – създаване на ново пространство, където лидери от различни сектори могат да се ангажират публично, да формират партньорства и да предприемат действия заедно. Оттогава партньорите в общността на CGI са поели повече от 3700 ангажимента за действие, които са оказали влияние върху живота на над 435 милиона души в повече от 180 страни.

   По време на кръглата маса в рамките на глобалната инициатива на президента Клинтън българският предприемач призова света към иновации с цел осигуряване на надеждни доставки на качествена и питателна храна, които да устояват на поредиците от дестабилизиращи кризи. Той призова лидерите да работят за гарантиране на сигурни доставки на храни чрез иновации, сътрудничество и дългосрочно планиране, което да осигури посрещането на глобалните хранителни нужди, които се очаква да се удвоят до 2050 г.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha