Четвъртък, 9 Май 2024

Фестивалът „Етно ритми без граници” отбеляза Световния ден на ромите

Фестивалът „Етно ритми без граници” отбеляза Световния ден на ромите
Публикация   07:02     12 Апр, 2023 /     akcent.bg   /     518

   Ново село бе домакин на фестивала „Етно ритми без граници”, организиран от Община Русе по случай Световния ден на ромите. Празникът е символ на етническата толерантност.  Представени бяха разнообразни ритми и шарки на различните етноси, които се преплитат и образуват образа на съвременния човек - толерантен, информиран и съпричастен.

   В концерта „Етно ритми без граници” участваха деца от 7 до 18-годишна възраст и техните учители и художествени ръководители, народните читалища от с. Хотанца, с. Червена вода, с. Ново село, с. Семерджиево, с. Просена, НЧ „Гюнеш-2012“ и пенсионерски клубове от с. Ново село и с. Червена вода. Свои изпълнения представиха и децата от Детска вокална група „Слънце“ с художествен ръководител Наталия Константинова към Общинския детски център за култура и изкуство, както и Оркестър „Плам“.

   Представено бе класирането от детския конкурс за есе „Хармонията на етническата толерантност”.

   Представени бяха рисунките от конкурса „Цветовете на етно приятелството“. Присъстващите се насладиха и на традиционни за различните етноси кулинарни изделия, приготвени от местни жители.

   Пъстрият празник завърши с награждаване на участниците, музика и танци.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha