Четвъртък, 9 Май 2024

Благотворителен щанд на „Каритас“ предлага великденски дарове в библиотеката

Благотворителен щанд на „Каритас“ предлага великденски дарове в библиотеката
Публикация   06:56     12 Апр, 2023 /     akcent.bg   /     256

   Русенската католическа организация „Каритас“ кани на благотворителен Великденски щанд, който отвори врати в Регионалната библиотека „Любен Каравелов“ в Русе, ще продължи до 13 април включително.

   Пъстроцветните сувенири и украшения, подходящи за дома или за подарък, са изработени от деца и възрастни, които посещават различните комплекси за социални услуги на „Каритас“ Русе: Дневен център за деца с увреждания "Милосърдие"; Център за обществена подкрепа "Том Сойер" и Център за социална рехабилитация и интеграция на бездомни лица. Уменията на малки и големи са подкрепени от уверените ръце на арттерапевти и социални работници.

   „Изключително сме доволни от домакинството на Регионалната библиотека, тук идват много хора с щедри сърца, затова се радваме, че отново сме тук“, казаха организаторите.

   „Бих се радвала, ако в целия град по Великден хората отварят сърцата си и могат да намерят ръчно изработени украси и артистични предмети“, каза директорката на библиотеката Теодора Евтимова. Тя и екипът й бяха от първите благотворители на Великденския базар на „Каритас“ Русе.

   Дарените средства ще бъдат използвани за някоя от многобройните каузи на „Каритас“ Русе в подкрепа на бедните, слабите и нуждаещите се.

 



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още