Делегация от Тараклия посети Русенския университет


Делегация от Тараклия посети Русенския университет
Публикация   17:59     04 Апр, 2023 /     akcent.bg   /     275

   Днес, 4 април, на посещение в Русенския университет бе делегация от административни специалисти и кметове на населени места в район Тараклия, Република Молдова, водена от заместник-председателя на районния съвет - г-н Лазар Дерменжи.

   На срещата присъстваха: ректорът на университета - академик Христо Белоев, заместник-ректорът по учебната работа - проф. д-р инж. Пламен Кангалов и заместник-ректорът по развитие, координация и продължаващо обучение - проф. д-р инж. Пламен Даскалов.

   Академик Белоев - запозна гостите с националната и международната дейност на университета, със сътрудничеството с Тараклийския държавен университет и подкрепата, която Русенския университет му оказва, както и със стартиралото вече обучение на студенти от Тараклия по програма Еразъм.

   Гостите бяха запознати и с част от материалната база на университета. Освен Ректората, те посетиха Канев Център, Залата на бъдещето и университетската библиотека.

   Академик Белоев отбеляза, че има създадени контакти не само между двата университета, но и между районната администрация на Тараклия и Община Русе, като изрази увереност, че те могат да се разширяват и задълбочават, предоставяйки възможности не само за сътрудничество в областта на образованието, но и за партньорски обмен в областта на културата, спорта и др.



Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha