Изплащането на пенсиите този месец започва в нормалния график - от 7 април, петък, но без станалите традиция великденски добавки, пише „Сега“, като се позовава на съобщение на Националния осигурителен институт.

   Засега по темата цари пълно мълчание от страна на служебния кабинет, въпреки че във форумите и социалните мрежи сред пенсионерите това е основна тема на разискване.

   Традиция е добавките да се изплащат заедно с пенсиите преди Великден, но миналата година например имаше прецедент и бяха преведени на 15 април, тъй като решението бе взето късно, припомня изданието.

   В редовния график - от 7 до 20 април, ще се изплатят и преизчислените пенсии на работещите пенсионери. Става дума за около 300 000 души.

   През март НОИ изплати дължимите суми на над 5300 души с възстановени и с удължен срок на плащане пенсии за инвалидност, наследствени пенсии и/или добавки за чужда помощ по експертни решения с изтекъл срок и със забава в медицинската експертиза за преосвидетелстване на лицата, съобщават още от осигурителния институт.